Butlin’s – Bognor Regis, England

,

Technical Arts were first approached by Bourne Leisure in February of 2018 in order to help them define and develop their requirements for a permanently installed audio system for the new Splash Pool development at the Butlins holiday resort in Bognor Regis.

The client brief requested a multi zone audio system capable of satisfying the day to day operation of the pool, with the capacity and the quality to provide high end, full range sound for the regular pool parties and adult only weekend special event programme.

A great idea of emphasis was placed on the need for the performance audio system within the pool to be heard but not seen. Technical Arts worked closely with the lead architect and partnered with 2B Heard to integrate K-Array ultra-discreet line array products onto decorative lampposts that flank the Wavepool.

Additional peripheral zones including the café and changing village were equipped with recessed and surface mounted loudspeakers from the Soundtube portfolio, providing high quality background music and paging.

St. Paul’s School – Barnes, London

,

Technical Arts were employed by DES Electrical to offer expert input on the supply and delivery of distributed audio systems for the Phase I development.

We were required to work in partnership with DES Electrical, and the wider client team to ensure not only compliance with the design, but a robust and aesthetically considered end result.

Distributed and zoned audio was provided over three floors in all general promenade areas, classrooms and administration/teaching support areas.

Additional performance systems were also provided in the multi-purpose Dining Hall and the Library.

Paging and class change systems were integrated into the new build via a pre-existing IP based site wide network.

Having achieved a snag free handover for Phase I of the scheme, Technical Arts have been retained to deliver Phase II due for completion in September 2019.

Hard Rock Cafe – Piccadilly Circus, London

, , ,

The new Hard Rock Cafe in Piccadilly Circus combines the vibrant atmosphere of the location with the rock-and-roll attitude of the brand.

Well known for its large scale video displays, Piccadilly Circus’s new resident the Hard Rock Cafe followed suit. Technical Arts designed and installed a feature video wall on the ceiling above the stairs, enticing visitors from the Rock Shop through to the Cafe below.

It is hard not to be wowed on entry by what is now the largest Rock Shop in the world. Souvenir t-shirts, sweatshirts and keychains amongst other items fill the floor space but as Londoners know well – when in London, look up.

The ceiling has been turned into a Union flag, the LED strips combined with the video ceiling forming the flag of the United Kingdom. These LED strips are able to change colour, for example the rainbow colours of the recent PRIDE holiday. They are also programmed with the ability to adapt according to the continually changing colours of the video ceiling.

Downstairs is the all new Hard Rock Cafe, Piccadilly. A large bar and restaurant have been decked out to resemble a tube station; tiling on the floor and walls and lighting underneath the bar create this illusion.

Technical Arts were responsible for the lighting and video throughout the property, including the lighting of the alcoves, the memorabilia, the restaurant and bar and the Rock Shop.

Lighting Design Awards 2019

, ,

We are delighted to announce that we were shortlisted for the Lighting Design Awards 2019, in the category of ‘Restaurant Project of the Year’!

The newly completed MNKY HSE, on Dover Street in Mayfair, reached the shortlist and thus fell under the description as one of “this year’s most innovative restaurant projects”.

A focus on sensory lighting that transforms the bold space as the night evolves creates the perfect space to, as MNKY HSE says, ‘eat, drink and play’.

Congratulations to everyone nominated and thank you to everyone involved!

Copper House – Berkhamsted, England

,

Copper House is a newly opened independent bar and restaurant in Berkhamsted, occupying a unique Grade II listed building on the High Street.

Having undergone renovations and refurbishments it is now set to become the hub of social activity for the town, the restaurant enhancing the original features of the building with pared back yet luxe furnishings and an atmosphere to match.

Technical Arts designed and supplied the decorative lighting and audio for this new venture, from statement pieces by Tom Dixon to overhead bar lighting to create relaxed and glamorous lounge and bar areas.

Having liaised with the owners of this new establishment throughout the process on the limitations and benefits of working with a listed building, the finished product is something that is both respectful of its history and forthcoming and innovative with its design.

We wish Copper House all the best for their future, we’re looking forward to returning as soon as they stop being fully booked!

MNKY HSE – Mayfair, London

, ,

Technical Arts designed and installed the lighting audio for the new restaurant-bar MNKY HSE on Dover Street.

A variety of lighting styles and techniques were employed to make MNKY HSE an exciting yet sophisticated haven for its guests.

Creating intimate spaces with edginess in mind, MNKY HSE and Technical Arts created a vibrant and sophisticated Latin American vibe.

Having completed the lighting design and installation to the restaurant & bar as a whole, we were delighted to be asked to return to design the lighting installation to the new private access staircase.

The lighting for MNKY HSE’s new private entrance is simple yet effective, channeling guests into the heart of Dover Street’s coolest new restaurant by way of specialist lighting projectors that create thin stripes of light and texture on an otherwise featureless wall.